Sýrový rakletovací večer

Tímto velice zajímavým gurmánským večerem vás opět provede odborník na sýry a předseda Českomoravského svazu mlékárenského Ing. Jiří Kopáček, CSc.

Znáte švýcarský sýr Raclette? A už jste slyšeli o této osobité alpské specialitě podávání roztaveného sýra coby velmi chutného pokrmu? Pokud ano či ne, přijďte se s touto gurmánskou specialitou blíže seznámit a vyzkoušet ji. K této tepelné úpravě sýrů nemusíte mít pouze originální švýcarský sýr Raclette. Rakletovat můžete goudu, romadúr, roquefort, k roztavené lahůdce pak můžete přidat žampióny, čerstvou zeleninu, ovoce, ale také speciální koření, a samozřejmě hlavně vše zapíjet dobrým vínem (i když k původnímu Raclettu se spíše podával čaj). Rakletovací přístroje a sýry na rakletování si budete moci také zakoupit, abyste si tuto sýrovou party mohli opakovat i ve Vašich domovech.

Víceúčelový sál KD Veselí nad Lužnicí od 19:00 hodin, vstupné: 420 Kč. Počet míst je omezen, nutná předchozí rezervace!

 

 

Akce od: 15.11.2019
Akce do: 15.11.2019
Čas od: 19:00

Zpět na LISTOPAD