Nové regionální produkty Třeboňska: Med, jerky a bio hovězí
Rodina značky "Třeboňsko regionální produkt" se rozrostla o další skvělé výrobky. Představujeme vám čtyři novinky od místních výrobců, které spojuje poctivá ruční práce, úcta k tradici a původ v naší čisté přírodě. Podívejte se, co nového můžete v regionu ochutnat.
František Posel – Staňkovský med Poctivé včelařství má ve Staňkově hluboké kořeny – rodina Františka Posla se mu věnuje již po tři generace. Jejich med je výjimečný především díky umístění úlů v krajině, kde se nepěstují intenzivní plodiny. Včely tak sbírají nektar z čisté přírody. Med není nijak dále upravován, zachovává si všechny cenné látky a zakoupit ho můžete přímo "ze dvora".
Renata Koktavá / Jerky Jen’s – Hovězí sušené maso Ideální svačina na cyklovýlety nebo pěší túry po Třeboňsku. Renata Koktavá vyrábí ručně sušené hovězí maso (jerky) v několika příchutích. Zakládá si na lokálním původu surovin – maso odebírá výhradně z místních jatek v Lišově. Výroba probíhá v malých šaržích, což zaručuje maximální kontrolu kvality každého kousku.
Ing. Miloš Cepák, Ph.D. – Dvojitý úspěch v bio kvalitě Hned dva nové certifikáty získal Ing. Miloš Cepák, který hospodaří s důrazem na ekologii a šetrný přístup ke krajině:
-
Vyzrálé hovězí maso: Maso pochází z vlastního chovu. Zpracovává se v moderní bourárně, kde se nechává dostatečně dlouho dozrát (stařit). Díky tomu získává maso křehkost, šťavnatost a plnou chuť, kterou v běžném supermarketu nenajdete.
- Bio zelenina a řezané květiny: Produkty pěstované v přísném režimu ekologického zemědělství. Čerstvá zelenina putuje do místních gastronomických podniků, do bedýnek pro domácnosti a také do školní jídelny v Suchdole nad Lužnicí, kde si děti pochutnávají na zdravých lokálních surovinách.
Podpořte místní výrobce Nákupem těchto produktů získáte nejen kvalitní potraviny, ale také podpoříte místní farmáře a udržitelnost našeho regionu.